Den 14/11 – Hermanus och vinprovning


Idag var det dags att lämna Kapstaden. Det var med ett visst vemod men samtidigt kändes det som om vi inledde en ny semester.
Nu började den riktiga vinprovningsdelen av semestern. På förmiddagen anlände vi till vingården Bouchard Finlayson.


. . .
Vi startade med en rundvandring …


. . .
Innan det var dags för vinprovning …


. . .
Vi tyckte mycket om Bouchard Finlaysons viner och flera av dom finns att få tag på i Sverige. Dyra men goda viner.

Efter vinprovningen gick vi en runda i de sköna omgivningarna innan det var dags att åka vidare.



. . .
Nu började det bli dags för lunch. Den skulle vi äta i Hermanus, en härlig stad känd för att valarna kommer nära stränderna.

Jag njöt av den karga men ändå färgrika vegetationen. De orange färgklickarna är krasse …


. . .
Det var varmt och det var otroligt vackert …




. . .
En fiskmås njöt som vi av de fina vyerna …


. . .
Innan vi spanade ordentligt efter valar var det dags för en lättare lunch.
Det fick bli varsin varm macka som vi åt utomhus, i skuggan av ett träd.

Efter lunchen letade vi valar. Vi började med att läsa om dom …


. . .
Vi spanade ut över vattnet …


. . .
Ännu såg vi ingen val men vi såg en bassäng som man byggt vid strandkanten. Vattnet är väldigt kallt och för att
värma upp det så bygger man bassänger där vattnet blir mer uppvärmt. Som swimmingpooler ungefär.


. . .
Så såg vi en folksamling, och där det är folksamlingar, där brukar det vara valar …


. . .
Och nu såg vi dom, valarna …




. . .
Vi stannade en lång stund och studerade valar men sedan var det dags att ge sig av mot vingården där vi skulle bo, Kleine Zalze.

Den sena eftermiddagssolen förvandlade havet till silver …


. . .
Så småningom kom vi då fram till Kleine Zalze som låg i fantastiskt vackra omgivningar …


. . .
När vi checkat in gick vi backen upp mot våra lodger …



. . .
Lodgerna bestod av små hus med 2 till 6 rum i varje. Alla husen hade namn efter druvor. Vi skulle bo i Pinotage 1
vilket visade sig vara en lyxsvit. Ibland har man tur.


. . .
På kvällen åt vi middag på ”The Big Easy” i Stellenbosch, golfaren Ernie Els restaurang. Maten var väldigt god.
Vi åt risotto smaksatt med svamp och tryffelolja. Till varmrätt blev det fisk. Till dessert ”Chocoholic”.

Vid 23-tiden åkte vi tillbaka. Det var stjärnklart och cikadorna sjöng i natten. En skön avslutning på en skön dag.

Vidare till dag 7 – Vinprovning

Tillbaka till startsidan för Sydafrika 2011

Tillbaka till bloggens startsida

Annonser

Blogga med WordPress.com.